– Vi går ut så brett som möjligt för att söka vittnen och iakttagelser så att vi inte missar något, säger Robert Loeffel. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen vädjar om vittnen kring våldtäkt i gångtunnel

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått över en vecka sedan en kvinna blev överfallen och våldtagen i en gångtunnel i Kalmar. Polisen vill inte kommentera bevisläget men vädjar allmänheten att rapportera iakttagelser i området den aktuella eftermiddagen. Ingen person är i nuläget frihetsberövad.

– Vi har folk som har lämnat upplysningar till oss men inget som har betytt något genombrott i utredningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Samma eftermiddag som överfallsvåldtäkten ska ha ägt rum greps och anhölls en man i 25-årsåldern misstänkt för grov våldtäkt. Mannen släpptes senare på fri fot.

– Utifrån det som framkom i förhör kan han inte vara gärningsman. Polisen jobbar nu på att hitta vilka som skulle kunna vara gärningsmän, sa åklagare Camilla Nordgren tidigare till SVT.

Polisen har i nuläget inga frihetsberövade. Man står fast vid att man söker flera personer som kan misstänkas för brott kopplat till händelsen.

Gångtunneln, där överfallsvåldtäkten ska ha ägt rum. Foto: Grafik: Nicklas Larsson

Vill få fram vittnen

Robert Loeffel vill inte kommentera bevisläget, men säger att polisen söker efter fler vittnen i området. Man har genom sociala medier gått ut med efterlysningar av iakttagelser från den aktuella eftermiddagen.

– Vi är i behov av att få fram vittnen, det är jätteviktigt, säger Robert Loeffel.

Under måndagen var en polispatrull på plats för att dela ut flygblad med en uppmaning att rapportera in iakttagelser till polisen. Foto: polisens facebooksida

– Vi jobbar med informationsinhämtning. Vi knackar dörr i området, vi delar ut flygblad och vi har varit på plats för att se om vi kan få tag på folk som har passerat den här platsen vid det tillfället.

Hur prioriterat är det här ärendet?

– Det är alltid högt prioriterat när vi jobbar med att försöka klara upp allvarliga brott. Vi jobbar aktivt med ärendet.

Kommer polisen klara upp det här fallet?

– Det beror helt och hållet på vad för material vi får fram i utredningen. Man kan aldrig utlova någonting, säger Robert Loeffel.

KLIPP: Gångtunneln polisen söker vittnen kring

(Mannen i 25-årsåldern som nämns i textskylt är inte längre misstänkt och har släppts på fri fot)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var här kvinnan ska ha blivit överfallen och våldtagen. Enligt polisen misstänks fler personer för brott i samband med händelsen. Foto: SVT/William Frykfeldt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet