Polispatrullen fick kalla på förstärkning för att hantera de två bilarna som jagade dem. Foto: TT

Poliser tog hand om våldsutsatt familj – blev jagade av två bilar

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull som blev larmade på ett ärende om våld i hemmet på en ort i Växjö kommun tog efteråt med sig den våldsutsatta och ett barn i polisbilen. Men när man skulle köra från platsen blev patrullen jagade av två bilar som försökte blockera polisbilens väg.

Händelsen inträffade vid 16-tiden på söndagen på en plats i Växjö kommun. En polispatrull åkte ut på larmet som innefattade olaga hot, misshandel och barnfridsbrott (en ny brottrubricering som ofta innebär att barn bevittnar våld i hemmet).

När patrullen började köra därifrån, med den våldsutsatta och ett barn med sig i bilen, så kommer den misstänkte mannen körande i en bil efter polisbilen. Ytterligare en privat bil ansluter i jakten:

Växjö

– Vid ett av tillfällena kör de om och blockerar in polispatrullen, säger Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare på Polisen i Växjö.

Fick kalla på förstärkning

Poliserna i bilen fick kalla på förstärkning och först då kunde männen i de två olika bilarna stoppas.

– Så klart är det en väldigt stressfylld ovanlig situation, säger Fabian Sandberg.

De två männen, som är i 30-årsåldern, kunde gripas och sitter numer anhållna misstänkta för blåljussabotage. En av männen är utöver detta även misstänkt för misshandel, olaga hot och barnfridsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet