Foto: Carl Carlert

Polisen utreder misstänkt mord i Markaryd

Uppdaterad
Publicerad

En 77-årig man har hittats död i en lägenhet i Markaryd. Polisen misstänker att han blivit mördad.

Polisen fick larm om händelsen strax efter klockan 16 på torsdagseftermiddagen.

– Det är en person som ringer SOS 112. Vi skickar polispatruller till platsen och efterhand sen misstänker man ett grovt våldsbrott, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen region syd.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har en 77-årig man hittats död i en lägenhet. På grund av omständigheter och fynd som gjorts i lägenheten misstänker polisen att han blivit mördad.

– Det handlar om uppgifter vi fått till oss som gör att vi misstänker mord, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen till SVT.

Åklagare tar över ärendet

Ärendet har nu gått över till åklagarkammaren som har anhållit två personer misstänkta för brott.

– Jag säger inte mer om de anhållna personerna än så i det här läget, säger Yvonne Rudinsson som leder förundersökningen.

Vad händer nu?

– Under dagen kommer vi samla in teknisk bevisning och hålla förhör med ett antal berörda personer. Vilka personer vi ska förhöra går jag inte in på.

Hur ställer de anhållna personerna  sig till anklagelserna?

– Det vill jag inte kommentera , säger Rudinsson.

I nuläget letar man inte heller efter ytterligare misstänkta gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.