Lokalpolisområdeschefen Roger Olsson säger att polisens sökande fortsätter.

Polisen om försvunna 17-åringen: ”Tror han finns i närområdet”

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått över en månad sedan 17-åringen försvann i Ljungby. Nu säger polisen att de tror att han finns i närområdet – och att chansen att hitta honom vid liv är minimal.

Försvinnandet har fått stor uppmärksamhet i hela landet och miljontals har nåtts av familjens efterlysning på sociala medier. Under torsdagsmorgonen medverkade lokalpolisområdeschef Roger Olsson i SVT-programmet Morgonstudion på videolänk från Ljungby. Där berättar han att chanserna att hitta 17-åringen vid liv är minimala. 

– Den sista iakttagelsen som gjordes av honom är i samband med försvinnandet på natten den 5 december, så vi tror att han finns någonstans i närområdet, säger han. 

Försvunnen 17-åring i Ljungby

I klippet kan du höra lokalpolisområdeschefen berätta mer om sökandet som fortsätter. 

Stort Engagemang i hela landet 

Kändisar som Zara Larsson, Bianca Ingrosso och Bingo Rimér har spritt familjens efterlysning vidare på sociala medier och nu hoppas familjen att det ska ge värdefulla tips.

Även organisationen Missing People, som gjort många sökinsatser efter 17-åringen, tror att han finns i närområdet och de tror också att det stora engagemanget på sociala medier kan vara till hjälp. 

– Allt engagemang är bra. Förr eller senare kanske det avgörande tipset dyker upp där, säger Magnus Idebro, ordförande för Missing People.

I helgen kommer Missing People ha internsök i kringliggande områden i Ljungby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet