Foto: TT

Polisman som skrek ”arabjävel” anmäld för nytt brott

Uppdaterad
Publicerad

Den polisman som skrek rasistiska tillmälen mot en person han ingrep mot i Emmaboda under veckan, är nu också misstänkt för att ha sagt liknande saker till en kollega.

Händelsen ska ha inträffat i fikarummet på ett polishus och skedde efter händelsen i Emmaboda. Men åklagaren på särskilda åklagarkammaren i Malmö, Jan Pernvi, kommer inte att inleda någon förundersökning.

– Det som hände klassas som förolämpning men eftersom det inte skedde under polisens myndighetsutövning utan i fikarummet är det bara den utsatte själv som kan väcka åtal. Så är det alltid när det gäller förolämpning, säger Jan Pernvi till SVT Nyheter Småland.

Jan Pernvi utreder också händelsen i Emmaboda då polismannen skrek ”arabjävel” till en person som han avvisade från asylboendet på hotell Amigo. Polismannen är dock ännu inte delgiven misstanke i det ärendet eftersom den målsägande inte har gått att nå för förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet