Webbreporten måste vara flink i fingrarna för att möta kraven. Foto: TT

Polisuttalande väcker starka reaktioner

Uppdaterad
Publicerad

Många har reagerat på ljudinspelningen där en polis kallar Ahad Nobakth för ”arabjävel” och ber honom åka hem ”till ditt jävla land, ditt jävla pack”. ”Fy skäms på er som säger att det är okej att agera som den här polisen”, skriver en undersköterska.

”Poliser är också människor med en hårt pressad arbetssituation”. Så uttrycker sig många som i sociala medier kommenterat det rasistiska uttalande som en polis gjorde när Ahad Nobakth avvisades från ett asylboende i Emmaboda.

Men mothuggen är många: ”Oavsett hur pressade de är, så får de hålla sig lugna o inte vräka ur sig hur som helst”, skriver en person.

”Det spelar ingen roll hur mycket polisen får utstå det är inte acceptabelt att uttrycka sig som han gör!” skriver en annan.

Ytterligare en person, som är undersköterska, skriver att ”De e deras yrke, man ska uppträda professionellt i sitt yrke! är man så bitter o trött på sitt jobb så byt yrke! jag som undersköterska har väl då fan inte rätt o skrika o gapa fula ord åt mina dementa boende för att jag är trött på o höra när dom svär o ibland även slår mej? nej!”

Läs fler kommentarer eller delta själv i diskussionen på vår Facebooksida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet