Foto: Jan Magnusson Kalmar kommun/SVT

Politiker ber cp-skadade Emil om ursäkt: ”Ville bara bringa klarhet”

Uppdaterad
Publicerad

Roger Holmberg (S), socialnämndens ordförande i Kalmar, träder nu fram i en debattartikel i Barometern. I artikeln förklarar han varför han lämnat uppgifter om Emil Hellkvist på sociala medier, som misstänks vara sekretessbelagda.

Roger Holmberg nämner inte Emils namn i debattartikeln. Han skriver att han uppfattade att den enskilde själv lämnat uppgifter som kan vara sekretesskyddade i en facebookgrupp med 15 000 medlemmar. Enligt Holmberg är vissa uppgifter i facebooktråden felaktiga och har resulterat i att människor blir upprörda:

– När detta sker tycker jag det är moraliskt rätt att informera om vilket stöd klienten faktiskt får av socialnämnden, skriver han.

Ber om ursäkt

Holmberg skriver vidare i debattartikeln att han inte menat att personen skulle bli lidande av hans uppgiftslämnande.

– Min avsikt var inte att personen skulle lida men av mina uppgifter. Har personen gjort detta så ber jag om ursäkt för det.

Senare i debattartikeln upprepar han:

– Återigen ber jag om ursäkt om personen har tagit illa vid sig av min information. Det var inte avsikten. Jag ville bara bringa klarhet i vilka beslut som faktiskt är tagna i detta ärende när motsatsen påstods.

Han hänvisar avslutningsvis till den lex Sarah-utredning som nu har inletts.

SVT har bett om en intervju med Roger Holmberg men han har avböjt och hänvisat till sin debattartikel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Emil Hellkvist

Mer i ämnet