Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Julia Bergs (S) kommentera Skolinspektionens beslut att stänga Thoren Business School i Växjö. Foto: William Frykfeldt/SVT

Politikern om stängningen av Thoren Business School i Växjö: ”Eleverna i en skitsits”

Uppdaterad
Publicerad

Thoren Business School i Växjö får sitt tillstånd indraget av Skolinspektinen. Nu ska kommunen planera för att hantera ett inflöde av nya gymnasieelever i höst.

– De har satt de här eleverna i en riktig skitsits, säger utbildningsnämndens ordförande Julia Berg (S).

Det var på tisdagen som Växjö kommun nåddes av beskedet att den kritiserade gymnasieskolan får sitt tillstånd indraget.

Skolinspektionens beslut innebär att skolan inte kan hålla öppet ytterligare ett år, vilket Thorengruppen i förra veckan meddelade att man planerade.

SVT granskar friskolor

Nu måste Växjö kommun hitta platser inte bara för de som gått ut första året på Thoren, utan även för dem som gått ut årskurs två. Men Julia Berg (S) tror att kommunen kan lösa det.

– Jag tänker att det är en lättnad. Skolinspektionen stänger den här skolan för att den har omfattande brister, det betyder att vi förhoppningsvis kan garantera de här eleverna en bättre utbildning än vad de hade fått på Thoren Business School, säger Julia Berg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar friskolor

Mer i ämnet