Pontus Vesterman, 21 år, från Kalmar berättar i klippet hur det var när han blev utsatt för ett rånförsök i förra veckan. Han fruktade för sitt liv. Foto: SVT/Sandra Carlsson

Pontus knivhöggs brutalt på jobbet – nu åtalas rånaren

Uppdaterad
Publicerad

Det var i mars som den då 21-årige Pontus Vesterman blev attackerad på sitt jobb på OKQ8-macken i Kalmar där han jobbade. När rånaren inte fick några pengar högg han Pontus Vesterman i benen och armarna. Dagen efter blev en annan ung kille knivhuggen i ansiktet, halsen och bröstet. Nu åtalas samma man för båda gärningarna.

Det var den 24 mars i år som rånförsöket på macken i Kalmar skedde. Rånaren kom enligt åtalet in och satte en kniv mot halsen på butiksbiträdet Pontus Vesterman och hotade att döda honom om han inte plockade fram pengar ur kassan. När kassan inte gick att öppna högg gärningsmannen Pontus i både armar och ben.

– Jag tänkte att jag måste överleva det här, för alla mina nära och kära, sade Pontus till SVT några dagar efter överfallet.

En kvinna som befann sig i butiken blev också hotad. Rånaren lämnade sedan en blödande Pontus Vesterman utan att få med sig några pengar.

17-åring brutalt knivhuggen

Dagen efter blir en 17-årig kille brutalt knivhuggen i Kalmar. 17-åringen får motta knivhugg i ansiktet, halsen och bröstet. Skadorna blev mycket allvarliga.

Samma dag greps en 21-årig man, som misstänks för båda överfallen. 21-åringen åtalas nu för försök till grovt rån och för mordförsök.

KLIPP: Pontus berättar om paniken vid blodiga rånet: ”Tänkte att jag måste överleva”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.