Foto: Pontus Lundahl/Vilhelm Stokstad/TT

Poolägare i Alvesta uppmanas kontakta kommunen innan vatten fylls på

Uppdaterad
Publicerad

Om du är boende i Alvesta kommun och äger en pool bör du höra av dig till kommunen innan du fyller den med vatten. – Huvudskälet är att vi ska ha koll så att det inte handlar om en vattenläcka, säger VA-chefen Dahn Delsmo i Alvesta.

Sommartid innebär oftast ett svalkande bad och en del passar på att fylla poolen hemma. Men innan detta görs uppmanas alltså poolägare i Alvesta kommun att höra av sig och meddela detta.

Söker vattenläckor

Dahn Delsmo som tidigare arbetat i Växjö kommun har erfarenhet av vad som annars kan hända.

– Där hade vi problem på en del småorter där det togs ut mycket vatten. Vi trodde att det rörde sig om en läcka och försökte lokalisera var den fanns, men i slutändad visade det sig att någon fyllt sin pool med vatten, säger han.

Oklar förbrukning i Vislanda

Därför väljer Alvesta kommun att uppmana invånarna att höra av sig så att de kan klarlägga vilka platser som vattenförbrukningen kan öka markant.

– I Vislanda ser vi att förbrukningen är högre till och från, den pendlar upp och ner. Men om det rör sig om vattenfyllda pooler

är oklart. Är det någon som har information om detta får de gärna höra av sig till oss på kommunen, säger Dahn Delsmo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.