Tone Sekelius, tidigare Thomas, är aktuell i en dokumentär om att komma ut som transperson. Foto: Linus Hallsénius / discovery+

Tone Sekelius – populära youtubern om att komma ut som trans

Uppdaterad
Publicerad

Tone Sekelius, som kommer från Växjö, är idag en av Sveriges största Youtubers. Nyligen publicerade hon en video på sin kanal där hon kom ut som transperson. Nu är hon är aktuell i en dokumentär som fokuserar på resan om att komma ut som trans.

Det var i höstas som Tone Sekelius fick en förfrågan om att medverka i en dokumentär om karriären som Youtuber. Med sina över 300 000 prenumeranter är hon en av Sveriges största på Youtube.

Tone berättar att hon istället ville att dokumentären skulle handla om något större, nämligen om hennes resa att komma ut som trans.

– Det finns ganska lite representation i media när det kommer till transpersoner och jag ville väl någonstans dela med mig av min historia, säger Tone Sekelius.

Se klippet för att höra Tone Sekelius berätta mer dokumentären och även se bilder från den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.