Foto: TT/SVT

Praktikant misstänks för 16 fall av övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som praktiserade på en förskola i Högsby kommun är nu misstänkt för 16 fall av sexövergrepp mot barn.

Uppgifterna kommer från den häktningsframställan som åklagaren skickade in till Kalmar tingsrätt på tisdagsförmiddagen.

I framställan finns sju fall av misstänkt grov våldtäkt mot barn, sex fall av grovt sexuellt övergrepp och tre fall av sexuellt ofredande. Sammanlagt 12 barn är drabbade. Åklagaren har begärt ytterligare tid för att väcka åtal.

Sexövergrepp på förskola

Häktning i morgon

– Jag förbereder en häktningsförhandling, som förmodligen blir av under morgondagen. Mannen sitter i nuläget häktad för grov våldtäkt mot barn, gällande ett av barnen på den här förskolan. Vid förhandlingen kommer jag att ta upp det ärendet igen, samt brottsmisstankar mot ytterligare sju förskolebarn, säger åklagare Linda Caneus i ett pressmeddelande.

Har det kommit in fler anmälningar men som ni direkt har kunnat säga att det inte fanns någon substans i?

– Nej, det som finns i den här häktningsframställan är det som har kommit in, säger Lina Isaksson Funke som är informationsansvarig på Kalmarpolisen till Smålandsnytt.               

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexövergrepp på förskola

Mer i ämnet