Fredrik Fahlstedt och Joy Gadd Warringer ser fram emot premiären av hbtqi-kaféet Foto: SVT

Premiär för hbtqi-kafé för unga i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Ung Kalmar vill skapa en mötesplats dit alla känner sig välkomna, nu öppnar de ett hbtqi-kafé.

Det är hela Ung Kalmar som ligger bakom satsningen. Fritidsgårdarna runt om i kommunen har varit med och bakat till den första träffen.

– Vi gör det här för att unga hbtqi-personer ska ha en mötesplats att träffas på, säger Joy Gadd Warringer, ungdomshandledare.

Föreläsningar

Vid första tillfället blir det skapande i ateljén och fika. Tanken är att kaféet ska återkomma en gång i månaden.

– Det kommer också bli föreläsningar och workshops.

Vilka vänder ni er till?

– Alla hbtqi-personer och ungdomar som är nyfikna, som vill utforska mer och samtala och prata. Det finns inga krav, alla unga mellan 13 och 25 år är välkomna, säger Joy Gadd Warringer.

Hbtqi-certifierade

Det här är det första eventet som hålls efter att ungdomshuset Unik och två av fritidsgårdarna blivit hbtqi-certifierade.

–  Det handlar om att lyfta våra fördomar och vara normkritiska. Om att sätta på sig rätt glasögon när vi tittar på våra lokaler, på vad vi sänder ut och hur vi bemöter de som kommer hit, säger Fredrik Fahlstedt, enhetschef Ung Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.