Henrik Larsson gör sin första säsong i Växjö DFF Foto: Bildbyrån

Premiär för Växjö DFF: ”Ställer jävligt bra trupp på benen”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det seriepremiär för Växjö DFF i årets damallsvenska. Förhoppningen är att toppa förra årets prestation, där Växjö DFF slutade på en stark sjunde plats.

Förra året var de nykomlingar och det slutade bra. Nu är det dags för det svåra år två, med en ny tränare i Henrik Larsson. I premiären möter Växjö DFF, precis som förra året stjärnspäckade Linköping.

– Det känns jättefint och inspirerande. Min första match som damallsvensk tränare, säger Henrik Larsson till SVT på onsdagsmorgonen.

Växjö

Att laget möter just Linköping i premiären ser Henrik Larsson som en extra sporre.

– De är solklara favoriter och har stuckit ut hakan. Allt annat än tre poäng är dåligt för dem. Vi är underdogs och tänker ta chansen, och vi ställer ett jävligt bra lag på benen i kväll, säger Henrik Larsson.

Revansch från i fjol

Även sportchefen Frida Andersson ser fram emot kvällens match, och tror DFF kan ta revansch efter premiärförlusten mot just Linköping förra året.

– Det har varit jämnt mellan lagen. Vi slog dem hemma förra året och vann träningsmatchen hemma i år med 2-0.

– Men de har en väldigt vass offensiv, den får vi akta oss för, säger Frida Andersson.

Bättre Damallsvenska i år

Målet med årets säsong är att toppa förra årets prestation.

– Damallsvenskan är tuffare i år med fler bra spelare. Jag tror halva svenska landslagstruppen spelar i serien i år, men även vi har ju flera landslagsspelare, både från Sverige och andra länder, säger Frida Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet