På premiärkvällen spelades Shakespeares klassiska pjäs Hamlet. Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Premiär i Byteaterns nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lyckad premiär i Sveriges modernaste scenkonsthus i Kalmar hamn – en modern uppsättning av William Shakespeares klassiker Hamlet, som regisserats av självaste teaterchefen Daniel Rylander.

– Det känns väldigt roligt men också lite pirrigt och visst är det alltid lite nervöst över vad publikens reaktioner blir, säger han.

Teaterns personal med chefer har kämpat länge för en renovering och för att få en större länsteater. Efter två år utan fasta lokaler är nu Byteatern tillbaka i hamnen i det framväxande universitetsområdet. Nu med nästan dubbelt så stora lokaler.

– Först och främst betyder det ju en förbättrad arbetsmiljö för alla oss som jobbar här. Men det ger också länsborna ett bredare och bättre utbud.

I klippet visar teaterchefen Daniel Rylander runt i nya huset och berättar varför han valde Hamlet till den stora premiären.

Entrén till nya Byteatern i Kalmar. Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.