Dags för årets prideparad i Växjö

Publicerad

I dag väntas Växjö explodera i färg och feststämning när den årliga prideparaden ringlar genom staden.

– Förväntningarna är stora. Vi hoppas det fina vädret håller i sig och att så många som möjligt sluter upp och går tillsammans med oss, säger Suzana Mocevic, ordförande Växjö pride.

Hon berättar att 100 ekipage är anmälda att delta i paraden och att det är en stor bredd på de som vill vara med.

– Det är alltifrån privatpersoner till företag, myndigheter och organisationer. Det visar att det finns ett brett stöd för pride här i stan.

Störst i landet sett till antal invånare

Förra året gick runt 10 000 personer i paraden. Det gör Växjös prideparad till en av de största i landet sett till antal invånare.

– Det här är ett oerhört stöd för alla som kanske inte vågat komma ut än. Att de ser att de inte är ensamma och att det finns många här i stan som står upp för hbtq och människors lika värde.

Suzana Mocevic tror att prideveckan har en stor betydelse för Växjö som stad.

– Att en stad visar att den är öppen och inkluderande ökar tillväxten och lockar kreativa och innovativa människor. Växjös varumärke stärks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.