Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hans Sjögren, kommunpolis i Ljungby, får många samtal från människor som vill hjälpa till i sökandet efter den försvunna 17-åringen. Foto: SVT.

Professor i Kim Wall-fallet kopplas in i sökandet efter 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Trots intensiva sökinsatser har den försvunna 17-årige pojken i Ljungby fortfarande inte hittats. Polisen tar därför hjälp av en en expert som kan räkna ut vilken del av Lagan som bör genomsökas.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är experten en dansk professor som hjälpte till att hitta den svenska journalisten Kim Walls kvarlevor.

Det är ingenting som polisen bekräftar för SVT Småland men säger att de tar hjälp av en ”extern aktör” i det fortsatta sökandet med dykare.

– Vi planerar ett större dyk lite längre fram. Det är dyk beställt från sjöpolisen i Stockholm till på måndag. Då hoppas jag att vi kör igång, men det beror på väderförhållandena, säger Hans Sjöberg kommunpolis i Ljungby.

Tre hundar markerade

Sedan 17-åringen försvann efter en fest den 5 december 2020 har stora sökinsatser genomförst i Ljungby. Eftersom Lagan rinner igenom Ljungby och i närheten av den plats där 17-åringen senast sågs har flera dyk genomförts där.

Enligt Aftonbladet ska den danske professorn hjälpa polisen med att räkna ut var doften hundarna känt kommer ifrån.

Planerar större dykinsats

De dyk som genomfördes i Lagan under måndagen var resultatlösa och den här veckan kommer inga fler dyk att genomföras på grund av vädret. Med plusgrader och ett ökat vattenflöde i ett redan strömt vattendrag blir det nämligen svårt att genomföra dessa.

– Vi kommer att ta hjälp av den externa aktören och SMHI när vi nu planerar in en större dykinsats, säger Hans Sjöberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet