Foto: Vilhelm Stokstad/TT

33-årings självmord lex Maria anmält

Uppdaterad
Publicerad

Det är Region Kalmar som nu gör en lex Maria-anmälan gällande den 33-åring som försvann i november, och som senare hittades död i vattnet vid en brygga i Kalmarsundsparken.

Fallet fick stor uppmärksamhet eftersom de anhöriga kände sig svikna när polisen inte satte in sökinsatser efter mannen trots att man visste att han led av psykisk ohälsa.

Han blev aktuell för psykiatrin i somras. Efter utskrivning hade han en del kontakter med öppenvården, men kontakterna fullföljdes inte enligt vårdplanen.

Kalmar

– Det uppstod riskfaktorer i patientens liv som vi inte uppmärksammade, konstaterar chefläkare Charlotta Brunner. Vi borde har korrigerat vårdplanen och följt upp honom tätare.

Riskfyllt läge för patienten

Hon vill inte beteckna bristerna som allvarliga, men att många små saker fallerade och att detta ledde fram till ett nytt och riskfyllt läge för patienten.

Region Kalmar har utrett fallet internt och det är denna utredning som nu skickas till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Maria.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet