Mannen dömdes nyligen i Göteborgs tingsrätt för att ha deltagit i en demonstration för Nordiska motståndsrörelsen som avvek från den anvisad vägen och störde allmän ordning. Foto: TT

Publicerade nazistsymboler på nätet – ställs inför rätta

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig man bosatt i Emmaboda kommun åtalas nu för hets mot folkgrupp efter att ha publicerat flera stötande inlägg på ryska motsvarigheten till Facebook.

Mannen ska ha publicerat nazistsymboler och nedsättande inlägg om människor av utländsk härkomst. Mannen har under förhör inte svarat på någon av polisens frågor.

Mannen dömdes nyligen i Göteborgs tingsrätt för att ha deltagit i en demonstration för Nordiska motståndsrörelsen som avvek från den anvisad vägen och störde allmän ordning.

Mannen har tidigare varit åtalad för hets mot folkgrupp i samband med en nationalistisk marsch i Jönköping i februari 2018.

Huvudförhandlingar i det nya fallet om hets mot folkgrupp kommer att hållas vid Kalmar tingsrätt den 4 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.