AIK-supportrar väntas invadera Kalmar i helgen Foto: TT

Publikrekord väntas när AIK kan bli svenska mästare i Kalmar

Publicerad

Intresset inför söndagens allsvenska möte mellan AIK och Kalmar FF är rekordstort. Föreningen räknar med publikrekord på arenan.

– Det är jättestort publiktryck. Vi har knappt 200 biljetter kvar och då är det lite på familjeläktaren och en del på hemmastå. Men på hemmastå måste man vara medlem i supporterklubben eller känna någon medlem, säger Anders Klevsand, marknadschef.

Vinner AIK söndagens match i Kalmar är laget svenska mästare. Därför väntas också många AIK-supportrar till arenan.

– Vi har sålt strax under 5000 biljetter riktade till AIK på norra delen av arenan för att hålla isär supportrar. Resten av biljetterna har vi försökt styra mot våra egna medlemmar men det kommer säkerligen vara fler som håller på AIK än på FF på läktarna.

Högriskmatch med mer bevakning

Det nuvarande publikrekordet ligger på 11 911 och sattes när Malmö FF gästade Kalmar.

– Det enda som kan hindra att vi slår publikrekordet är om vi inte säljer de biljetter som finns kvar. Sen är det så klart i slutändan antalet som faktiskt kommer till arenan på söndag som avgör.

Matchen klassas som en högriskmatch och det innebär att det är fler vakter, poliser och publikvärdar på plats än under en vanlig allsvensk match.

– Det finns alltid en risk att några missköter sig men jag tror och hoppas att det ska bli en publikfest och en härlig tillställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.