Räddningstjänsten kom i vägen för flygplan på väg att landa. Foto: SVT/TT

Räddningstjänst anmäls efter flygplanshaveri

Publicerad

I samband med en räddningsinsats på Kalmar/Öland flygplats hamnade räddningstjänstens fordon i vägen för ett plan på väg in för landning. Arbetsmiljöverket kräver nu en utredning av händelsen.

Det var den 11 juni som en av motorerna på eftermiddagsflyget till Bromma började ryka just som planet skulle lyfta. Piloten fick avbryta starten och evakuerade planet.

Under räddningsarbetet korsade Kalmar räddningstjänst en av flygplatsens flygbanor, som vid tillfället var öppen för trafik, i samma stund som ett annat plan på väg in för landning. Det är dock oklart hur långt avståndet var mellan räddningstjänstens fordon och planet var, skriver Barometern.

Enligt räddningstjänsten har man anmält sig själv till Statens haverikommission och nu vill Arbetsmiljöverket utreda vad som inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.