Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under julskyltningen kunde man åka brandbil och höra mer om räddningstjänstens arbete. Foto: Sandra Carlsson/SVT.

Öppet hus hos räddningstjänsten i Nybro under julskyltning

Uppdaterad
Publicerad

Det lackar mot jul – och i Nybro kommun märktes det under första advent när det var dags för traditionsenlig julskyltning. I år höll även räddningstjänsten öppet hus.

– Redan en halvtimme innan vi öppnar dörrarna står barnen redo och laddade och vill åka brandbil, säger insatsledaren Tobias Strömberg.

Förutom en titt inne i brandbilar, ambulanser och polisbilar kunde man bland annat åka en tur runt centrum med brandbilen.

-  Vi vill möta allmänheten under trevliga omständigheter och sprida vårt budskap om trygghet och säkerhet i samhället, och sen julstämning så klart, säger Tobias Strömberg som är insatsledare på räddningstjänsten i Nybro.

Man kunde även titta på en film om när barn lär sig om eld. Enligt Tobias Strömberg är intresset stort från invånarna i kommunen att besöka stationen under julskyltningen.

Se insatsledaren vid räddningstjänsten i Nybro berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.