Foto: Johan Nilsson/TT

Väpnat rånförsök mot restaurang i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En ensam maskerad gärningsman beväpnad med kniv försökte under natten mot tisdagen råna en restaurang på Ölandsleden i Kalmar.

Ett par minuter innan midnatt kom det in en anmälan om ett rånförsök i Kalmar. En maskerad gärningsman beväpnad med kniv försökte då råna en restaurang.

– Gärningsmannen fick inte med sig något byte utan fick lämna platsen tomhänt, tydligen var det något som skrämde rånaren på flykt, säger Eva Jirhall som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Enligt polisen kom inga personer till skada i samband med rånförsöket. Det är oklart om rånaren lämnade platsen till fots eller med hjälp av ett fordon.

– Vi kommer inleda en grundlig teknisk undersökning av brottsplatsen under tisdagen och se om vi kan hitta några spår, det är oklart om rånaren fångats på bild av några övervakningskameror, säger Eva Jirhall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.