Mannen kraschade in i trappen till Paradisskolans entré i Nybro. Bilens airbag löste ut vid kraschen och en inte oansenlig mängd bensin läckte ut. Foto: Polisens förundersökning

Rattfull förare kraschade in i skolans entré – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig man åtalas nu för en vansinnesfärd i Nybro som slutade med en krasch i Paradisskolans entré. Mannen ska vid tillfället ha haft 1,87 promille alkohol i blodet.

Händelsen inträffade i augusti förra året i Nybro. Polisen larmades till en sportbar i Nybro, där en förbipasserande sett en bil framföras på ett vingligt sätt, och sedan parkerats.

När bilens ägare kom ut från baren och satte sig i bilen försökte polispatrullen stanna honom för en nykterhetskontroll. Då ska mannen ha kört i från polisen i full fart.

Flydde in i villaträdgård

Enligt vittnesmål från polisen ska mannen ha kört över 100 kilometer i timmen inne i Nybro tätort där 40 kilometer i timmen gäller. Biljakten fortsatte in på Paradisskolans skolgård där mannen körde bilen rakt genom tre cykelställ och därefter kraschade in i skolans entré. Vid kraschen ska en ansenlig mängd bensin läckt ut.

Föraren ska sen ha flytt från den krockade bilen och sprungit in i en närliggande villaträdgård där han sedan kunde gripas. Ett blodprov som togs på mannen visade att han hade 1,87 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid en promille.

Erkänner brotten

Enligt ersättningsanspråket från försäkringsbolaget uppstod skador på skolgården och entrén till ett värde av drygt 30 000 kronor.

Den 31-årige mannen åtalas nu för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Enligt åtalet anser åklagaren att mannen visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Mannen erkänner brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.