Foto: TT

Redovisade 4,5 miljoner kronor för lite – åtalas för grovt skattebrott

Publicerad

En man i 50-årsåldern står åtalad misstänkt för grovt skattebrott sedan han ska ha redovisat cirka 4,5 miljoner kronor för lite i moms för det företag han driver.

Mannen är vd för ett företag i Vimmerby kommun och det var när Skatteverket beslutade om revision av bolaget som han avsiktligt ska ha lämnat felaktiga uppgifter till myndigheten angående företagets momsredovisning. Det ska enligt åtalet handla om att han redovisat en summa för utgående moms som var cirka 4,5 miljoner kronor för låg.

Vill se näringsförbud

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att brottet ska bedömas som grovt på grund av den stora summan pengar det handlar om.

Vimmerby

Mannen åtalas även för försvårande av skattekontroll. Åklagaren vill också att tingsrätten meddelar mannen näringsförbud och dömer ut en företagsbot till mannens företag på 2 miljoner kronor.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet