Från och med 30 november inför smittskyddet i Region Kalmar län nya råd för anställda inom regionen. Syftet är att minska smittspridningen av covid-19. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT.

Region Kalmar inför nya råd för regionanställda

Uppdaterad
Publicerad

Från och med tisdagen den 30 november råder smittskyddet regionanställda i Kalmar län att ställa in möten, utbildningar och konferenser där personal från olika arbetsplatser samlas. Beslutet har fattats i hopp om att fördröja smittspridningen av covid-19.

Rådet gäller i dagsläget endast personal som är anställd av regionen men man ska kommunicera det till kommunerna för att nå ut till hela länet.

– Förhoppningen är att det ska fördröja smittspridningen så vi kan genomföra de här vaccinationsinsatserna av dos tre, säger Staffan Sylvan tillförordnad smittskyddsläkare.

”Ställ in julluncher”

Staffan Sylvan förklarar att julluncher och liknande rekommenderas att ställas in eller genomföras digitalt. Rådet gäller endast de tillställningar där medarbetare från olika arbetsplatser träffas.

– Om det bara är med arbetskamraterna gäller inga restriktioner.

I Kalmar län ökar smittan sedan ett par veckor tillbaka. Enligt Staffan Sylvan är det en långsamt stigande ökning och det finns hittills inga bekräftade fall av den nya omikron-varianten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet