Invånare i Kronobergs län, som är över 80 år, kommer erbjudas en påfyllnadsdos från och med den första september. Foto: Johan Nilsson/TT

Region Kalmar län satsar på drop-in-vaccinationer i hela länet

Publicerad

Den 20 och 27 oktober genomför Region Kalmar län en satsning över hela länet för att få fler att vaccinera sig mot covid-19.

Den 20 och 27 oktober kommer samtliga offentliga hälsocentraler och privata mottagningar inom Hälsoval Kalmar län erbjuda drop-in-vaccination mellan klockan 15 och 18 för alla som är 16 år och äldre.

Även idag, den 13 oktober, är det drop-in på några av länets hälsocentraler.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Behövs ingen förhandsbokning

Det behövs ingen förhandsbokning för att vaccinera sig under drop-in-tiden. Det som behövs är legitimation och en underskriven blankett om man är under 18 år.

Under de närmsta dagarna kommer information om drop-in-tiderna att gå ut i länet via post. Samtidigt kommer också de som är 80 år och äldre få brev med ett erbjudande och information om att ta en tredje dos vaccin. Något som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet