Foto: TT

Region Kalmar polisanmäler anställd för misstänkt dataintrång

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare på grund av misstänkt dataintrång i ett av regionens patientjournalsystem.

Det är regionens verksamhetschef som genomfört en kontroll av loggfiler för att hitta eventuella avvikelser som tyder på ett dataintrång inom verksamheten.

Oberhörig till uppgifterna

Vid kontrollen framkom det att en medarbetare hade loggat in ett flertal gånger i en journal till en person som den anställde inte hade patientkontakt med.

Vid närmare granskning framkom även att den anställde gjort flera inloggningar till andra personers journaler som den anställde inte hade behörighet till, det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Händelsen har anmälts både till polisen och Datainspektionen. Regionen vill inte ge några fler kommentarer kring ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.