Foto: TT

Småföretag erbjuds stöd för naturturism

Publicerad

Företag inom naturturism, som har en årlig omsättning på minst en halv miljon, kommer att kunna erbjudas ekonomiskt stöd. Det är Region Kronoberg som är beredda att bistå företag som vill nå ut internationellt.

Regionens ekonomiska stöd kommer att rikta in sig på de som vill sälja och locka till sig kunder från utlandet. Insatser kommer att gå till företag som ska köpa en tjänst eller utvecklingsinsats innebärande internationalisering eller digitalisering.

Ekonomiska förutsättningar för att få stöd

De grundläggande förutsättningarna för att kunna få bistånd av regionen är att företaget har en årlig omsättning på åtminstone 500 000 kronor, men inte högre än tre miljoner kronor. Den ekonomiska insatsen ska inte stärka företaget på den nivå det befinner sig just för stunden, utan syftar till att höja företaget till en ny nivå inom området naturturism.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.