Centrallasarettet i Växjö öppnar ytterligare en covidavdelning efter ökat antal inlagda patienter. Foto: Danijel Ivic/SVT

Region Kronoberg återöppnar en till covidavdelning

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen beslutades att avdelning 34 på centrallasarettet i Växjö återigen öppnas som covidavdelning, rapporterar P4 Kronoberg. Det blir den andra covidavdelningen som nu återöppnas på lasarettet den här veckan, sedan antalet inlagda ökar.

Avdelning 34 kommer från och med fredag eftermiddag att göras om för att enbart ta emot covidpatienter. Det blir då den tredje covidavdelningen på sjukhuset, som i början på veckan endast hade en avdelning avsatt för vård av covidsjuka.

Som mest har Region Kronoberg haft fem avdelningar i Växjö och Ljungby särskilt avsatta för covidpatienter.

Sjukhuschefen larmade i början på veckan om att antalet inlagda fördubblats på en vecka i Kronoberg och att man nu intensivvårdar patienter födda på 80- och 90-talet.

På torsdagen var var 27 personer med covid-19 inlagda på sjukhuset i Växjö, varav sex patienter på intensivvårdsavdelningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Intensivvårdade covidpatienter ökar i Stockholms län. Foto: Staffan Löwstedt / TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet