Enligt Pontus Juhlin, HR-direktör i Region Kronoberg, kan ovaccinerad personal komma att omplaceras. Foto: Region Kronoberg

Region Kronoberg utreder krav på vaccinerad sjukvårdspersonal

Uppdaterad
Publicerad

Region Kronoberg utreder för tillfället om viss sjukvårdspersonal måste vara vaccinerad mot covid-19 för att få jobba med med patienter.

– I grunden handlar det om att vi ska ha så säker vård som möjligt, säger Pontus Juhlin som är HR-direktör i Region Kronoberg.

Inom Stockholmsvården omplaceras redan ovaccinerad vårdpersonal. Nu utreder även Region Kronoberg om det ska vara ett krav på vaccination inom viss sjukvårdsverksamhet i länet.

– Vi tittar på om det är så att vi kommer ha krav på vaccination i ett fåtal av våra verksamheter för att man ska kunna få arbeta där, säger Pontus Juhlin.

”Hittar andra arbetsuppgifter”

Regionen hoppas att inom några dagar kunna lämna besked vilka verksamheter som är aktuella.

– Vi vet redan nu att det kommer landa i att ett fåtal av våra verksamheter kommer kräva att personalen är vaccinerad. När vi är färdiga med utredningen kommer vi kunna säga vilka verksamheter det handlar om, säger han och fortsätter:

– Om det skulle vara så att personal varken är vaccinerad eller vill vaccinera sig så hittar vi andra arbetsuppgifter till dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer