Region Kronoberg vill ha kameraövervakning på akutmottagningen i Ljungby Foto: TT/arkivbild

Region Kronoberg vill kameraövervaka akuten i Ljungby

Publicerad

Region Kronoberg har sökt kamerabevakningstillstånd för akutmottagningen på sjukhuset i Ljungby, i ansökan motiverar man det med att kameror behövs för att kunna upprätthålla patientsäkerheten.

En ansökan om att få montera övervakningskameror på akutmottagningen på sjukhuset i Ljungby har kommit in till Datainspektionen från Region Kronoberg. Det står i ansökan att syftet är att kamerorna ska vara ett komplement till övriga brottsförebyggande åtgärder. De behövs för att upprätthålla säkerhet för patienter och deras anhöriga.

Viktigt med integriteten

För att kunna säkerställa integriteten så kommer enskilda personers ansikten att pixlas och kameraövervakningen ska bara starta vid en viss typ av larm. Övervakningen ska ske under hela dygnet och det som kamerorna har registrerat spelas in och raderas sedan automatiskt efter en viss tid. Det är bara två personer på regionstaben som kommer att ha åtkomst till bildfilerna.

Vi har sökt ansvariga på regionen i frågan men inte fått något svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ljungby

Mer i ämnet