Foto: TT

Risk för stora regnmängder i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

I dag kan det bli kraftiga regnskurar med inslag av åska över Kalmar län. SMHI utfärdade en klass 2-varning för mycket stora regnmängder, men varningen har nu dragits tillbaka.

Enligt SMHI är det risk för stora regnmängder och blåsigt väder från torsdag förmiddag och framåt över Kalmar län. Under onsdagen utfärdades en klass 2-varning, men under torsdagsmorgonen mildrades prognosen till att gälla ”risk för mycket besvärligt väder”.

Risk för översvämningar i exempelvis källare, mindre vattendrag och på vägar finns dock kvar, åtminstone på vissa ställen. 

– Lokalt finns det fortfarande sådana risker. Det kan bli så här kraftiga mängder på vissa ställen men den nya prognosen visar att utbredningen inte är så stor som vi trodde i går, säger Sofia Söderberg på SMHI till SVT Nyheter Småland.

Över Kronobergs län väntas också regn, men inte i samma mängd som över Kalmar län. Regnet väntas sedan dröja sig kvar hela dagen och även under fredagen.

– Som det ser ut nu så ligger regnet kvar även över helgen. Vill man ha sol får man ta sig upp mot Norrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.