Calle Rosén – en av få Växjökillar i Lakers

Uppdaterad
Publicerad

Bara en enda spelare i årets upplaga av Växjö Lakers har Växjö som moderklubb. Calle Rosén är en av få som lyckats ta sig hela vägen från ungdomshockeyn i Lakers in i a-laget. Men det har inte varit raka spåret.

Calle Rosén spelade till sig en ordinarie plats i Växjö Lakers under förra säsongen. Formtoppen lyckades han pricka in i slutspelet. Men säsongen hade kunnat gå i en helt annan riktning om inte ett samtal med sportchefen Henrik Evertsson fått alla bitar att falla på rätt plats.

– Det var 10-15 omgångar in i säsongen och varken jag eller sportchefen var nöjda med min prestation. Vi hade ett snack och han fick mig att inse vad jag behövde göra bättre, berättar Calle Rosén för SVT Nyheter Småland.

Vad sa han?

– Det handlade om detaljer. Hålla kolla på spelarna runt omkring mig. Tempot är kanske inte högre i SHL än i allsvenskan men gör man ett misstag så straffas man direkt. Jag insåg att det gällde att ligga rätt annars skulle det bli ett jobbigt år.

Valde Göteborg framför Växjö

Den 22-årige backen från Växjö hittade hockeyn tidigt genom sin storebror. När han var 16 år valde han bort hockeygymnasiet i Växjö till förmån för Göteborg och Frölunda.

– Allt var på topp i Frölunda. De spelade i elitserien och Växjö bara i allsvenskan. Då var valet ganska enkelt, säger Calle Rosén.

Lovord från tränaren

Efter allsvenskt spel i både Rögle och Karlskrona hamnade han förra säsongen åter i Växjö Lakers. Nu lyfter tränare Sam Hallam fram honom som en spelare han tror det kommer pratas mycket om i vinter.

– Det är skönt att höra det från coachen. Det känns som jag blivit starkare och större. Nu har jag haft ett år i ligan och jag vet vad det handlar om.

I klippet ovan berättar Calle Rosén hur han som ung, från läktaren, följde Växjö Lakers resa genom seriesystemet. Och om mormor i biljettluckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.