S, C och V fortsätter att styra Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Precis som det aviserades innan valet fortsätter S, C och V att styra i Kalmar. De lokala partigrupperna har nu kommit överens om både politiken och fördelningen av poster.

Så här säger Johan Persson (S), om framtiden för Kalmar kommun:

– Vi har sa ju redan innan valet att vi söker mandat för att fortsätta som vi gjort de två senaste mandatperioderna, och så blir det.

Nästan alla poster klara

Enligt Vänsterpartiets Bertil Dahl så är förhandlingarna i stort sett klara både vad gäller politiska poster och sakpolitik. Men partierna kommer inte att presentera det nya styret förrän på måndag.

– Det kan vara någon liten liten grej som återstår så vi vill helst vänta tills på måndag, säger han till SVT Nyheter Småland.

De tre partierna har tillsammans 35 av de 61 mandaten i kommunfullmäktige. V ökade från tre till fyra mandat, S förlorade ett mandat, och C låg kvar på fem mandat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Småland

Mer i ämnet