Foto: Drago Prvulovic/TT/ SVT

S-ordförande i Växjö: ”Vi är besvikna och upprörda”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Växjö delar inte partiledningens nya asylpolitik. Främst gäller det förslaget om att de tillfälliga uppehållstillstånden blir kvar. Något som försvårar för familjeåterförening. ”Växjö arbetarparti tycker illa om det”, säger Gunnar Storbjörk S-ordförande i Växjö.

Det var under fredagen som statsminister Stefan Löfven och migrationsminster Helene Fritzon presenterade Socialdemokraternas migrationspolitik.

”Tycker illa om det”

Bland annat vill partiet att den nya asyllagen med tillfälliga uppehållstillstånd ligger fast. Men det utspelet ställer sig inte Socialdemokraterna i Växjö bakom.

– Växjö arbetarparti tycker illa om det. Vi vill ha en annan migrationspolitik än den som blivit. Det här är i motsatt riktning mot vad vi vill och vi är besvikna och upprörda, säger Gunnar Storbjörk ordförande för Socialdemokraterna i Växjö.

Vid ett permanent uppehållstillstånd har personen rätt att återförenas med sin familj. Med ett tillfälligt gäller inte samma generella regler.

– Frågorna kring familjeåterförening är det som upprör oss mest och vi tycker att det är en dum ide att ha tillfälliga uppehållstillstånd som regel.

”Gillar inte retoriken”

Under presskonferensen på fredagen sa statsminister Stefan Löfven att ”Sverige ska ta emot sin andel av mottagandet, sett till befolkningens storlek. Det skulle exempelvis ifjol ha inneburit att vi hade tagit emot färre än vi gjorde.”

Men det uttalandet sticker i ögonen på Gunnar Storbjörk.

– Jag gillar inte retoriken. Det är skuldbeläggande och utpekande och något som inte är rimligt i ett Socialdemokratiskt parti. Vi är ett stort parti som rymmer flera åsikter men vi är inte överens med partiledningen i den här frågan. Vi kommer att fortsätta att tydligt framföra våra åsikter och arbeta för att vår linje ska få majoritet, säger Gunnar Storbjörk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet