S-politiker i Kalmar: Ville att någon skulle skjuta Donald Trump

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten i Kalmar skrev och undrade om inte någon kunde skjuta USA:s president. Inlägget lades upp på kommunpolitikerns Facebooksida under söndagen.

Läs också: Politikern lämnar sina politiska uppdrag efter inlägget

Mannen är en socialdemokratisk kommunpolitiker i Kalmar och är bland annat ledamot i en av de kommunala nämnderna. Inlägget som han skrev under söndagen var formulerat så här:

”Jag har trott att Donald Trump skulle lugna ner sig när han blev president. Men ack så fel jag hade. Han överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom?”

Efter någon timme hade inlägget raderats, det skriver Östra Småland.

Insåg inte genomslagskraften

Roger Holmberg är ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar, och han har pratat med vederbörande om det som hänt.

– Ja det har jag, och han är djupt ångerfull. Han tycker själv att det var idiotiskt men han förstod inte genomslagskraften med ett inlägg via sociala medier. Han ångrar sig bittert, säger Roger Holmberg.

Vad tycker du om inlägget?

– Man kan tycka saker om folk, men man måste skilja på sak och person och absolut inte uppmana till våld.

Får det här några konsekvenser för honom?

– Vi ska samtala med honom, och vad som sker sedan får vi se. Jag som ordförande bestämmer inte själv. Men nu har vi haft en inledande dialog, säger Roger Holmberg, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer