V, KD och S bildar minoritetstyre i Tingsryd kommun. Foto: SVT

S, V och KD bildar minoritetstyre i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen kom beskedet att Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet beslutat att bilda ett minoritetsstyre i Tingsryd kommun.

Under söndagen den 19 april kom nyheten att Kristdemokraterna och Socialdemokraterna valt att avsluta samarbetet med Moderaterna.

I ett pressmeddelande skriver KD och S att anledningen är att förtroendet är förbrukat, men partiernas förklaring om beskedet går isär – något SVT Nyheter Småland tidigare rapporterat om.

Vill bilda minoritetstyre

Nu meddelar Socialdemokraterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande att de har beslutat att ingå en valteknisk samverkan, och vill bilda ett minoritetsstyre i Tingsryds kommun.

Tillsammans har de tre partierna 18 mandat, och skriver att de är öppna för att inkludera ytterligare partier i samarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.