Så här gör Krister, 74, för att svalka sig i värmen

Uppdaterad
Publicerad

Krister Karlsson, 74 år och Kerstin Glanz 85, bor på Solgården i Göteryd som ligger i Älmhults kommun. Krister är inte så förtjust i värmen medan Kerstin njuter när temperaturen stiger under sommarhalvåret.

Under juli månad förra året slogs det rekord, det var hittills den varmaste månaden på 260 år. Älmhults kommun har som en följd av den varma sommaren 2018 valt att satsa på både portabla och fasta kylanläggningar på kommunens alla äldreboenden.

Nicklagården, Solgården och Almgården har beviljats fasta kylanläggningar medan Ekebo i Diö har portabla kylanläggningar. Men några av de boende på Solgården har sina egna sätt för att svalka sig.

– Jag klär av mig på överkroppen, sedan kör jag min rullstol ett par rundor utomhus. Under måndagen körde jag 14 rundor här utanför, säger Krister Karlsson, 74 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älmhult

Mer i ämnet