Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SFI lärarna Zainab Huro och Annika Lund Persson, och rektor Richard Berkeby berättar om distansundervisning på Komvux i Kalmar. Foto: Farhad Khalili/SVT

SFI-lärarna i Kalmar tycker att hemplugget fungerar bra

Publicerad

I Mörbylånga har det varit tufft för vissa SFI-elever att ställa om till digital undervisning. Men på SFI i Kalmar klarar sig eleverna bättre enligt lärarna där.

– Vi var väl rustade digital, redan 2015 så hade vi en egen hemsida speciellt anpassad för lågutbildade och icke läs- och skrivkunniga. Jag menar det här intresset för det digitala, det har ju hjälpt oss väldigt mycket, säger SFI-läraren Annika Lund Persson.

Att ställa om från den traditionella undervisningen till digital har inte varit utan utmaningar. Annika berättar att det behövde göras mycket för att klara den här nya situationen. 

– Vi har lärt oss från dag ett att ta en sak i taget, säger Annika persson. 

– En utmaning är att eleven måste ha ett digital verktyg hemma som fungerar. De måste ha tillgång till WIFI och vi måste kunna nå dem, säger hon.

Lära sig att använda dator från första dagen 

På Komvux i Kalmar får eleverna redan från första dagen lära sig att använda dator och surfplattor, någonting som hjälpt dem att klara sig bättre i den digitala undervisningen. 

– Jag har börjat översätta information och spelat in filmer som kan hjälpa elever, säger Zainab Huro, lärare och modersmålsstödjare på Komvux i Kalmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer