Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Utställning ställer jobbiga frågor: Hur mycket vet internet om dig? Foto: Tindra Englund

Utställning ställer stor fråga: Hur mycket vet internet om dig?

Publicerad

Hur mycket dataspår lämnar du efter dig och vad skulle dessa kunna användas till? Under helgen bjuder studenter från Linnéuniversitet in till en utställning som ställer både stora och jobbiga frågor.

Under torsdagskväll invigs utställningen ”Era: Big Data” i Kalmar. En utställning som arrangeras av designstudenter från programmet Visual Communication + Change vid Linnéuniversitetet.

– Vår utställning handlar om ”big data” och hur mycket information våra enheter har om oss och vart den här informationen hamnar, säger studenten Lilly Olofsson som är kommunikationsansvarig för projektet.

Påverkar våra val

Syftet med utställningen är att med hjälp av rumsliga och multisensoriska interaktiva installationer förklarar vad de mängder av personlig data som vi dagligen delar med oss av skulle kunna användas till.

– Det är en stor informationsuppsamling. Allting som vi gör online och offline göra att vi lämnar spår efter oss och dessa kan användas för att styra oss och forma våra åsikter, säger Lilly Olofsson.

Har du själv fått några nya insikter i samband med att ni arbetat med det här projektet?

– Hela vårt samhälle är uppbyggt på den här informationsinsamlingen och jag har förstått att det påverkar alla våra val.

Utställningens öppettider

Visa

Torsdag-fredag 17-18 januari kl 16.00-19.00

Lördag 19 januari kl 10:00-14:00 & 17.00-19.00

Söndag 20 januari kl 10.00-14.00

Lokal: Teaterhörnet, Olof Palmes gata 1, Kalma

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet