Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malin Petersson logistikchef säger att ännu så länge inte märkt av den stora och förväntade ökningen av paket leveranser. Foto: Niclas Wimmerberg

Postnord Kalmar inför Black Friday: ”Inte så stor ökning som väntat”

Publicerad

Black Friday närmar sig. I Kalmar har Postnord precis hunnit flytta in i helt nya, dubbelt så stora lokaler som tidigare. Men den beräknat stora ökningen av paketleveranser på runt sex procent har än så länge uteblivit.

– Vi har inte märkt av den ökningen riktigt ännu. Vi tror väl kanske att folk väljer att gå ut i butikerna nu, de är nog rätt trötta på att sitta inne, säger Malin Petersson, logistikschef.

Hyfsat lugnt

Företaget har trappat upp inför helgerna genom att köra ut hemleveranser på lördagar och man har utökat med åtta extra personal. Den nya lokalen på tretusen kvadratmeter är lokaliserad i Smedy stax söder Kalmar. När SVT besöker ser det dock lite tomt och ödsligt ut.

– Det är hyfsat lugnt just nu, men det kommer att bli mer, det är jag säker på.

Det känns inte som att det blev fel då med de nya stora lokalerna?

– Nej, absolut inte. Vi har ju utökat för att vi var så trångbodda på vår gamla adress vid Ölandsleden. Det är en bättre arbetsmilö och det går lättare att arbeta på den här ytan, säger Malin Petersson.

Laddar för måndagen

Vad är det som sticker ut mest när det gäller paket och annat vid just Black Friday?

– Det är väldigt mycket TV-apparater där ser vi en stor ökning. Sen kan man utökar rabatter redan på måndagen så det har vi tagit höjd för.

Det har ju blivit mer en Black Week, säger Malin Petersson logistikchef.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer