Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Varje zon tar emot ungefär tusen personer, då har vi kapacitet till upp till 15 000 personer, säger Växjö citysamverkans vd Nills-Petter Nilsson. Foto: Diba Dehnad/SVT

Så ska stortorget delas in för att ta emot The Ark-fans

Publicerad

På söndag intar The Ark stortorget i Växjö med en gratiskonsert precis efter att Karl-Oskardagarna slutar. Vd:n Nils-Petter Nilsson förbereder för fullt för att ta emot upp till 15 000 personer.

Scenen kommer vara vinklad mot storgatan och stortorget kommer delas in i fyra zoner. Allt detta för att så många som möjligt ska kunna ta del av konserten, även de som inte får plats på torget.

– Varje zon tar emot ungefär tusen personer, då har vi kapacitet för upp till 15 000 personer, säger Växjö citysamverkans vd Nills-Petter Nilsson.

Enligt Nils-Petter läggs all fokus på säkerheten och detaljer som inte får glömmas bort.

– ”Har vi påfyllningsservetter till catering?”, sådana saker tänker jag på i dag, säger han.

Större än vanligt

En gratiskonsert av The Ark i Växjö, det är något mycket större än vad staden är vana vid menar projektledaren Jonatan Blom Ekenberg. Trots det är arrangörerna inte rädda för att det ska spåra ur på något sätt.

– Det är det sista vi är oroliga för, det brukar vara väldigt lugnt och trevligt bland The Arks publik, säger Nils-Petter Nilsson.

Hör arrangörerna berätta om förberedelserna – i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer