Eva Johansson (C), kommunalråd i Växjö, vill fira Åby/Tjuredas triumf. Foto: SVT

Så ska Växjö kommun fira Åby/Tjuredas framgångar

Publicerad

I lördags blev Åby/Tjureda klara för elitserien i bandy. ”En fantastisk resa” tycker Eva Johansson (C), kommunalråd i Växjö. Nu planerar kommunen att uppmärksamma lagets framgång.

Eva Johansson (C), kommunalråd i Växjö tycker att det är självklart att den lilla bandyföreningen Åby/Tjuredas triumf ska firas.

– Det måste vi göra, det är en fantastisk resa som de gjort, säger hon.

Vill stötta unga förmågor

Precis som när fotbollslaget Växjö DFF år 2017 blev klara för uppflyttning till Damallsvenskan kommer Växjö kommun bjuda laget på middag.

– Vi skänker också 25 000 kronor till föreningens barn- och ungdomsverksamhet, berättar Eva Johansson (C).

Bandyhall inte aktuellt

På frågan om kommunen kommer att fortsätta stötta laget och eventuellt bidra till en uppgraderad anläggning eller bandyhall svarar Eva Johansson (C) att det just nu inte finns några sådana planer.

– När säsongen är slut kommer de sätta sig och se över vad som eventuellt behövs inför spel i elitserien, men i nuläget finns inga planer på en bandyhall eller liknande, berättar hon.

Vad betyder Åby/Tjuredas framgångar för Växjö kommun?

– Det här stärker Växjö kommun som idrottstad. Jag tror inte att någon stad i den här storleken har så många elitlag som Växjö har. Men det är inte vi som ta ta åt oss äran för det är inte vi som gjort målen, avslutar Eva Johansson (C)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet