Foto: TT/arkivbild

Sålde brudklänningar som inte fanns

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern från Kalmar län åtalas för bedrägeri efter att hon sålt bröllopsklänningar till tre blivande brudar utan att klänningarna levererats.

Bedrägerierna ska ha skett i början av 2018. Den åtalade kvinnan ska ha annonserat ut brudklänningar på säljsajten Blocket och på sin egen hemsida som hon sedan länkat till i olika Facebookgrupper.

Tre blivande brudar nappade på annonsen och handlade klänningar och betalade utan att få något levererat. En av kvinnorna betalade närmare 10.000 kronor för brudklänningen som aldrig kom.

Den åtalade kvinnan erkänner brott. Som bevisning har åklagaren bland annat kontoutdrag och chattkonversationer mellan köpare och säljare.

Utöver brudklänningsbedrägeriet åtalas kvinnan även för att ha lurat två personer att betala för en tjänst där hon skulle leverera ett professionellt skrivet CV och personligt brev. Något som enligt åtalet inte heller ska ha levererats till köparna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.