Foto: TT

Samma bil med rattfyllerister stoppades tre gånger i natt

Uppdaterad
Publicerad

Vid tre olika tillfällen på lördagskvällen och natten stoppade polisen samma bil i Mönsterås som kördes av rattfyllerister. Två olika män greps.

–Bilen har förekommit i tre fall under kvällen, med två olika förare och den ena föraren är stoppad två gånger, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Region syd. 

Första gången stoppades bilen vid niotiden på Fliserydsvägen i Mönsterås i en nykterhetskontroll. En man i 30-årsåldern grips misstänkt för grovt rattfylleri. 

Vid klockan ett på lördagsnatten stoppar polisen samma bil igen. Då är föraren en annan man och han stoppas på Storgatan i Mönsterås. Han blåser också positivt. Han misstänkts för rattfylleri och tas in för provtagning. 

Vid klockan 2:40 så stoppar polisen åter igen samma bil. Den här gången stoppas den på E22 mellan Emsfors och Åserum. Föraren är då samma man som greps på storgatan några timmar tidigare. Han tas åter igen med till polisstationen för provtagning och forsatt utredning. 

–Föraren måste precis ha blivit släppt och kört igen, säger Anna Göransson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.