Södra Cell. Foto: TT

Samtalsstöd efter dödsolyckan på bruket i Mönsterås

Publicerad

Under torsdagen riktas fokus på att erbjuda samtalsstöd till personalen efter gårdagens dödsolycka på massabruket i Mönsterås.

– Det är viktigt att vi i dag tar hand om alla våra medarbetare. Vi har 260 personer här idag som vi försöker träffa alla individuellt eller i gruppsamtal, säger Carsten Wieger som är platschef på Södra Cell i Mönsterås. 

Det var i onsdags som en arbetsplatsolycka skedde på det så kallade renseriet där bland annat stora stockar hanteras. Vid lunchtid föll ett betongföremål ner och träffade en man så illa att han senare avled. Orsakerna bakom olyckan är ännu oklara. 

– Det får den kommande utredningen visa. Först måste vi se över om personalen behöver support och stöd i denna svåra situation, säger Carsten Wieger. 

Tyst minut

Den avlidne mannen arbetade på bruket som entreprenör och Södra Cell samarbetar nu med företaget där han var anställd. 

– Vi kommer anordna minnesstund och under fredagen hålla en tyst minut. Våra tankar går så klart till de anhöriga, säger Carsten Wieger. 

Under torsdagen har Arbetsmiljöverket besökt arbetsplatsen för att inleda en utredning om orsakerna bakom olyckan. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mönsterås

Mer i ämnet