Sandrah Westerberg har startat en insamling via sociala medier där pengarna som kommer in ska användas till att köpa presentkort som anställda inom vården ska använda till att köpa arbetslunch för. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Hon samlar in pengar till hungriga sjukvårdare – fått in över 100 000

Uppdaterad
Publicerad

Sandrah Westerberg från Växjö startade via sociala medier en insamling. Pengarna som har skänks ska användas till att köpa luncher till dem som jobbar inom vården. Nu har det kommit in drygt 100 000 kronor.

När trycket på sjukvådspersonalen når Kronoberg på grund av coronasmittan ska sjukvårdarna få all hjälp som går att ge. Så tänkte Sandrah Westerberg från Växjö och bestämde sig då för att börja en insamling via sociala medier.

Pengarna som skänks köper Sandrah presentkort för på lokala restauranger i Växjö – och de ska användas till att köpa luncher till Växjös sjukhuspersonal.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Jag såg på sociala medier för en vecka sedan om en liknande sak i Jönköping, och då tänkte jag ”oj vad bra” då skapade jag ett eget konto som fick namnet ”Tillsammans för Växjö”. Pengarna och presentkorten ska användas för att visa uppskattning för dem som arbetar med corona på Växjö centrallassarett.

Motsvarar 1070 luncher

Nu har Sandrahs insamlig för de vårdanställda på lasarettet i Växjö inbringat hela 107 000 kronor. För pengarna har Sandrah köpt presentkort som motsvarar 1070 luncher från lokala restauranger.

– Jag finner inte ord, jag är ganska mållös och responsen har varit helt otrolig faktiskt säger Sandrah.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet