Sara Denward – Spelar två olika roller

Publicerad

Sara Denward i Växjö är beteendevetaren som också spelar en utflippad humla. Ingen konstig kombination tycker Sara Denward som inte skulle vilja sluta på något av jobben.

När vi träffar Sara Denward jobbar hon som beteendevetare och undervisar på polisutbildningen i Växjö. Den här dagen får eleverna spela ett rollspel där några ska agera poliser som lämnar ett dödsbud till anhöriga.
– Jag tycker det här är jätteviktigt och jätteroligt, det är en av de kurser som jag medverkar i och som jag verkligen brinner för, säger Sara Denward.

Spelar också humla
Men Sara Denward har också ett helt annat jobb. Hon har sedan många år varit aktiv skådespelare. Är du småbarnsförälder hajar du säkert till när du hör Saras skratt- hon gör rösten som humlan Marimba i barnprogrammet ”Hotell och Kantarell”.

Njuter av rollerna
Att arbeta både med övningar i att lämna dödsbud och med att gestalta en ganska flippad humla skulle man kunna kalla för den ultimata kontrasten. Men Sara tycker att hon lär sig mycket från båda jobben och skulle inte vilja mista något av dem.
– Jag njuter av att kunna få simma i de här två olika oceanerna jag får använda olika delar va mig själv fullt ut, säger Sara Denward.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.