Foto: Andreas Ericsson.

Scanias platschef: ”Hedrande att statsministern vill komma hit”

Publicerad

Sveriges statsminister Stefan Löfven besöker Scanias fabrik i Oskarshamn under tisdagen. Han kommer att visas runt i den nya hyttfabriken och få träffa och prata med medarbetare.

Statsminister Stefan Löfven skippar Almedalen i år för att besöka olika orter runt om i landet istället. Under tisdagen kommer han till Scaniafabriken i Oskarshamn.

Vid klockan 11 på tisdagen anlände han till Scania.

– Det är otroligt inspirerande och hedrande att statsministern vill komma hit, det är bevis på att vi sticker ut på något sätt, säger Roger Blezell, platschef till SVT Nyheter Småland.

Besökets höjdpunkt blir en gå-och-se i den nya hyttfabriken och personalens direkta samtal med statsministern.

– Vi från ledningens sida kommer att spela en sekundär roll idag. Vi tycker det är viktigt att statsministern får träffa och prata med våra medarbetare, säger Roger Blezell.

Behöver arbetskraft

Förra året lanserade Scania en ny lastbilsgeneration och har gjort stora investeringar totalt. Hyttfabriken i Oskarhamn spelar en viktig strategisk roll i företagets största satsning på 20 år.

En av de främsta utmaningarna för fabriken i Oskarshamn är frågan om arbetskraft. Företaget upplever att det blir allt svårare att hitta personal med rätt kompetens.

– Vi söker febrilt efter verkstadspersonal och ingenjörer. Vi behöver personal med rätt kompetens för att kunna möta en hög teknisk nivå. Vi utbildar våra egna men vi letar också bland högskolor, säger Roger Blezell.

– Jag skulle vilja att man förstår vikten av att satsa mer på att få ungdomar att söka tekniska inriktningar på gymnasiet och högskolor, sgäer Roger Blezell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Löfven i småland

Mer i ämnet